Coeur Couvert – Horeca met Een Hart voor West-Vlaanderen

Coeur Couvert is een initiatief van het Streekfonds in samenwerking met Horeca West-Vlaanderen en Vives Hogeschool Kortrijk  ten voordele van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’.

Meer dan 70 West-Vlaamse restaurants, bistro’s en andere horecazaken hebben zich geëngageerd om gedurende 2 maanden hun klanten uit te nodigen om 1 euro extra te betalen per tafel/rekening. Zij kunnen dat ter plaatse doen in de daartoe bestemde donatie-boxen. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen in kader van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’.

Het concept van Coeur Couvert is geïnspireerd door het project STREETSMART dat al enkele jaren in Londen en later ook in Amsterdam, Parijs en enkele andere Europese steden liep. Met Coeur Couvert willen de initiatiefnemers waaronder ook Horeca West-Vlaanderen tonen dat West-Vlaanderen – als eerste regio in Vlaanderen – niet alleen de maag maar ook het hart op de juiste plaats heeft.

De actie Coeur Couvert loopt van 1 maart tot en met 31 april 2017. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende restaurants en andere horeca-zaken.

Met dank aan onze partners: Atelier Pierre (Vanhalst), Focus Advertising, Focus-WTV, Krant van West-Vlaanderen, Horeca West-Vlaanderen vzw,  Vives Hogeschool Kortrijk, Van Parijs Chocolaterie, en alle deelnemende restaurants en horeca-zaken.

S E C R E T A R I A A T    S T R E E K F O N D S    W E S T – V L A A N D E R E N

Contactgegevens