Campagne Elk één

Naar aanleiding van 10 jaar ‘Een Hart voor West-Vlaanderen lanceert het Streekfonds de campagne ‘Elk Eén’. De voorbije 10 jaar konden we in totaal € 1.200.000 aan financiële steun aan meer dan 300 projecten toewijzen. Dat is net iets meer dan € 1 per West-Vlaming. Het is onze bedoeling om met de campagne ‘Elk Eén’ evenveel in te zamelen ten voordele van projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen of jongeren in West-Vlaanderen, maar dan hopelijk op een veel kortere periode.

Ook u kan als individu, als stad of gemeente of met uw bedrijf of organisatie uw euro schenken of een actie opzetten waarvan de opbrengst aan ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ wordt geschonken. Van een jubileum tot een bedrijfsfeest, van een sportmanifestatie tot een benefietconcert, alle acties krijgen van ons ook communicatieve ondersteuning via Focus-WTV, de Krant van West-Vlaanderen en De Streekkrant/De Zondag. Voor grotere initiatieven kunnen wij ook een deel logistieke of operationele ondersteuning bieden. Al wie zich engageert om 1 euro per werknemer, klant, inwoner, deelnemer of lid in te zamelen en te storten voor dit goede doel wordt dan ook mee opgenomen in onze communicatie.

Een eerste grote actie in kader van de ‘Elk Eén’ campagne is ‘Coeur Couvert’ in samenwerking met Vives Hogeschool en Horeca West-Vlaanderen. Meer dan 70 restaurants in West-Vlaanderen nemen van 1 maart tot en met 30 april 2017 deel aan deze actie waarbij er 1 euro extra per tafel of per rekening gevraagd wordt ten voordele van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’.