Coeur Couvert Restaurantactie2018-02-20T14:46:26+01:00

Coeur Couvert – Horeca met Een Hart voor West-Vlaanderen

Coeur Couvert is een initiatief van het Streekfonds in samenwerking met Horeca West-Vlaanderen ten voordele van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ en is aan zijn tweede editie toe.

Doelstelling is om 100 geëngageerde West-Vlaamse restaurants, bistro’s en andere horecazaken te vinden die  gedurende 1 maand hun klanten uitnodigen om 1 euro extra te betalen per tafel/rekening. Zij kunnen dat ter plaatse doen in de daartoe bestemde donatie-boxen. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen in kader van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’.

Het concept van Coeur Couvert is geïnspireerd door het project STREETSMART dat al enkele jaren in Londen en later ook in Amsterdam, Parijs en enkele andere Europese steden liep. Met Coeur Couvert willen de initiatiefnemers waaronder ook Horeca West-Vlaanderen tonen dat West-Vlaanderen – als eerste regio in Vlaanderen – niet alleen de maag maar ook het hart op de juiste plaats heeft.

De actie Coeur Couvert loopt van 10 februari tot en met 10 maart 2018.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende restaurants en andere horeca-zaken van vorige editie. De lijst van zaken die deelnemen in 2018 verschijnt hier binnenkort.

Met dank aan onze partners: Atelier Pierre (Vanhalst), Focus Advertising, Focus-WTV, Krant van West-Vlaanderen, Horeca West-Vlaanderen vzw, Van Parijs Chocolaterie, en alle deelnemende restaurants en horeca-zaken.

Ga naar de bovenkant