Een 30-tal leerlingen van de derde graad van het Guldensporencollege Kaai organiseerde in 2020 het dans-, muziek- en woordspektakel BIZ’ART. Door de Corona-lockdown kon het event uiteindelijk jammer genoeg niet doorgaan, maar de jongeren konden wel een mooi bedrag overmaken aan de Muziekbank

Al jaren is het de traditie dat jongeren uit het vijfde en zesde middelbaar van het Guldensporencollege Kaai een dans-, muziek- en woordspektakel organiseren. Dat doen ze volledig op eigen houtje: de stukken worden zelf geschreven, de promotie en sponsoring nemen ze in eigen handen en ook de volledige praktische organisatie van het spektakel gebeurt volledig in eigen regie. Elk jaar gaat de opbrengst van het spektakel naar een goed doel.

In 2020 boksten een 30-tal leerlingen BIZ’ART in elkaar. Het beloofde een groot succes te worden: sponsorgelden kwamen vlot binnen en ook de kaartenverkoop liep als een trein. Tot de avond voor de première ons land besloot in lockdown te gaan en de voorstellingen in extremis niet door konden gaan… De teleurstelling was enorm… Gelukkig waren er een aantal sponsors en steuners die hun sponsorgeld niet terug wilden en ook mensen die een kaart kochten, lieten die uitgave voor wat ze was. Daarom kon het event toch afgesloten worden met een mooie winst.

Coördinator van toen Tim Derez kon eind mei het mooie bedrag van €2829 overmaken aan de Muziekbank.

“Uiteraard hadden we de voorstellingen graag laten doorgaan. Het was een zware afknapper om na al die maanden repeteren en regelen, toch de kers niet op de taart te kunnen zetten. Gelukkig kunnen we nu wel alsnog een mooie cheque overmaken aan de Muziekbank.”

De keuze voor de Muziekbank is niet toevallig.

“We zijn allemaal jongeren die graag creatief bezig zijn, ook met muziek. Alleen krijgt niet iedereen dezelfde kansen om met zijn muzikale passie bezig te zijn. De Muziekbank geeft die jongeren een extra duwtje in de rug. En dat ondersteunen wij graag!”, aldus Tim Derez.

Dank aan BIZ’ART!

(witruimte)

2022-05-10T14:54:43+02:00
Ga naar de bovenkant