De Muziekbank is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ter ondersteuning van individuele kansarme kinderen of jongeren met talent voor muziek en/of projecten van organisaties of verenigingen die muziek (maar ook andere vormen van cultuur) gebruiken om kwetsbare kinderen en jongeren te helpen. Door de grote vraag naar instrumenten en steun voor muzikale projecten voor kansarme jongeren in deze moeilijke periode, wordt de werking tijdelijk uitgebreid naar de andere Vlaamse provincies.  We werken hiervoor onder andere samen met de collega’s van Streekfonds Oost-Vlaanderen en Streekfonds ‘Een Hart voor Limburg’.

Via een oproep naar muziekscholen, academies en andere organisaties kunnen jaarlijks projectvoorstellen worden ingediend die zich richten op talentontwikkeling bij kwetsbare kinderen of jongeren. Zo kunnen bijvoorbeeld instrumenten worden aangekocht of ingezameld voor kansarme kinderen die zo hun muziekopleiding toch met succes kunnen afmaken. Maar ook muzikale workshops of andere muzikale projecten kunnen worden ondersteund, gaande van workshops voor jongeren uit Bijzondere Jeugdzorg tot muzieklessen voor minderjarige vluchtelingen.

In totaal kregen via De Muziekbank al zo’n 50 projecten een financieel duwtje in de rug en evenveel instrumenten vonden al een nieuwe eigenaar. 

Maak jij ook graag een klein of groot muzikaal talent gelukkig? Doe dan een gift voor De Muziekbank of schenk een instrument. Alvast bedankt!

(witruimte)

ik doe een gift
ik schenk een instrument
2021-03-23T16:43:15+01:00
Ga naar de bovenkant