Hoe steunen2018-02-20T14:46:26+01:00

Hoe kan u het Streekfonds of onze projecten steunen ?

Zowel particulieren, bedrijven als organisaties kunnen onze werking steunen. Dit is een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Een gift overmaken

U kan het Streekfonds West-Vlaanderen steunen door een gift over te maken via rekening Bank van de Post IBAN BE10-0000-0000-0404 van de Koning Boudewijstichting met volgende structurele mededeling ***185/0100/00085***. Uw gift wordt rechtstreeks toegewezen aan het Streekfonds West-Vlaanderen. Indien u wenst dat uw gift uitsluitend aan een specifiek project of fonds wordt toegewezen vermeldt u de naam van het project of fonds als niet gestructureerde mededeling, vb. ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ of ‘MyMachine’.  Voor giften van € 40 of meer ontvangt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

Een actie organiseren

Heel wat organisaties en bedrijven met een ‘hart’ voor West-Vlaanderen organiseerden al een actie ten voordele van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. Ook u kan als individu of met uw bedrijf of organisatie een actie organiseren waarvan de opbrengst integraal wordt geschonken aan de projecten van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. Van een jubileum tot een bedrijfsfeest, van een sportmanifestatie tot een benefietconcert, alle acties krijgen van ons ook communicatieve ondersteuning via Focus & WTV, de Krant van West-Vlaanderen en De Streekkrant/De Zondag. Voor grotere acties kunnen wij ook een deel logistieke of operationele ondersteuning bieden.

Partners en Vrienden van het Streekfonds

U kan onze werking structureel steunen als partner of vriend van het Streekfonds. Ongeveer 85% van de inkomsten van het Streekfonds komt van onze partners en vrienden van. We maken naargelang de bijdrage een onderscheid tussen Stichtende Partners (€ 25.000 per jaar of meer), Structurele Partners (€ 12.500 per jaar of meer), Steunende Partners (€ 5.000 per jaar of meer) en Vrienden van het Streekfonds (€ 1.000 per jaar of meer). Onder bepaalde voorwaarden kunnen bedrijven ook voordelen in natura of logistieke ondersteuning bieden. Alle partners en vrienden van engageren zich voor een periode van minimum 3 jaar.

Een eigen fonds oprichten

U kan als schenker zelf ook kiezen rond welk maatschappelijk thema of voor welke doelgroep u zich financieel wil engageren. Dat kan via de oprichting van een eigen fonds of project. In samenwerking met het Centrum voor Filantropie van de Koning Boudewijnstichting kijken we welke formule voor u het meest geschikt is om als individuele schenker, als bedrijf of als organisatie te investeren in een betere samenleving in West-Vlaanderen.

Legaten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij leven een goed doel als begunstigde te kiezen. Vooral indien er geen rechtstreekse erfgenamen zijn verkiezen zij om minstens een deel van hun nalatenschap aan een organisatie of vereniging na te laten die een doel nastreeft dat hen nauw aan het hart ligt. Met een ‘duolegaat’ kunt u een deel van uw bezittingen aan de Koning Boudewijnstichting nalaten ten voordele van het Streekfonds West-Vlaanderen of ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ en tegelijk uw erfgenamen, zoals verre familie of derden die hogere successierechten moeten betalen, begunstigen.

Contacteer ons voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant