Landschapsfonds Westhoek2020-06-26T16:35:06+02:00

witruimte

Ik dien mijn projectidee in

Landschapsfonds Westhoek

Wie van zijn leven in de Westhoek passeert, zal het ongetwijfeld beamen: één van de belangrijkste troeven van de streek is het prachtige landschap. Weer en wind, de Groote Oorlog en bewoners en gebruikers hebben het landschap gevormd en een unieke identiteit gegeven die gekoesterd en beschermd moet worden. Niet alleen de overheid levert heel wat inspanningen voor de instandhouding en opwaardering, maar ook de buurt- en dorpsbewoners en heel wat organisaties zetten zich hiervoor in en dragen mee zorg voor hun landschap.

Met het Landschapsfonds wil het Regionaal Landschap Westhoek, samen met de Provincie West-Vlaanderen en met het Streekfonds groene initiatieven ondersteunen die het landschap in de Westhoek verder vormgeven. Het Regionaal Landschap Westhoek draagt via het Landschapsfonds tot 5.000 euro bij aan crowdfundingcampagnes ter ondersteuning van creatieve, kleine of grote, wilde en minder wilde, maar vooral inspirerende ideeën van buurt- en dorpsbewoners.

Zelf een projectidee voor het landschap in jouw buurt? Dien vanaf september 2020 jouw groen initiatief in op de website van het Regionaal Landschap Westhoek.