Landschapsfonds Westhoek2020-10-23T10:52:45+02:00

Landschapsfonds Westhoek

Het Landschapsfonds Westhoek is een project van Regionaal Landschap Westhoek ter ondersteuning van initiatieven van inwoners en buurt- of wijkcomités die gericht zijn op vergroening en sociale cohesie.

Het landschap is één van de belangrijkste troeven van de Westhoek en het bewaren en verder versterken ervan is niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid. Ook bewoners, buurtcomités, bedrijven of verenigingen kunnen zeker en vast ook hun steentje bijdragen.

Met het Landschapsfonds willen we creatieve, kleine en grotere, wilde en minder wilde, maar vooral inspirerende ideeën van buurt- en dorpsbewoners ondersteunen. De aanplant van een bosje of boomgaard in de buurt? De uitbreiding van een buurttuin? De aanleg van een groen speelelement? Of de inrichting van een vlindertuin om de hoek?

Het Landschapsfonds Westhoek draagt tot 5.000 euro bij aan jouw crowdfundingscampagne voor een groen initiatief dat ook de sociale cohesie in je dorp of buurt versterkt! 

Naar de projectoproep

Crowdfunding voor jouw project

Projectvoorstellen die worden weerhouden komen in aanmerking voor financiële ondersteuning door het Landschapsfonds. De financiële steun kan tot 50% van het projectbudget bedragen met een maximum van 5.000 euro, afhankelijk van de inschatting en evaluatie van het projectidee door een onafhankelijke jury van experten.

De initiatiefnemers krijgen de mogelijkheid om via een crowdfundingsplatform bijkomende middelen te werven voor hun project. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze zich engageren om het project ook daadwerkelijk te realiseren als er voldoende middelen zijn opgehaald bij derden en met bijkomende steun van het Landschapsfonds.

De initiatiefnemers worden begeleid door experten bij het opzetten van hun crowdfundingscampagne. Alle giften van 40 euro of meer die zij via crowdfunding ophalen komen hierbij ook in aanmerking voor een fiscaal attest voor de schenkers.

Partners voor een groen landschap

Het Landschapsfonds is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, Streekfonds West-Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos (ANB),  Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en met de steun van verschillende bedrijven uit de Westhoek.

Het werkingsgebied van het Landschapsfonds Westhoek behelst de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne, Vleteren en Zonnebeke.

Zelf een idee voor een project of een vraag voor het Landschapsfonds Westhoek?

Contacteer Nele Saint-Germain op het nummer +32(0)57 23 08 47 of neem een kijkje op de website van het Regionaal Landschap Westhoek.

Ga naar de bovenkant