Nieuws2018-02-20T14:46:26+01:00

Nieuws

Eerste Prijs Paul Breyne voor Buddy-project Porta Aperta

De eerste Prijs Paul Breyne werd uitgereikt aan de vzw Sint-Michiel Agape uit Kortrijk voor het buddy-project Porta Aperta. Met dit project investeert de vzw in de huisvesting en integratie van nieuwe erkende oorlogsvluchtelingen via een uitgebreid en geëngageerd netwerk van individuele vrijwilligers en buddygezinnen. De prijs (genoemd naar eregouverneur Paul Breyne en goed voor  € 2.500) wordt  jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of vereniging die blijk geeft van “een bijzonder engagement van één of meer vrijwilligers ten aanzien van een relevante problematiek ten voordele van maatschappelijk kwetsbare groepen in West-Vlaanderen”.

Steunraad schenkt € 70.000 aan Streekfonds

De Steunraad West-Vlaanderen voor de Koning Boudewijnstichting organiseert om de 2 jaar een Gala-avond. De laatste editie vond plaats in het Lauretum in Jabbeke in het bijzijn van HKH Koning Filip en Koningin Mathilde. Als één van de Stichtende partners van het Streekfonds schenkt de Steunraad de opbrengst – dit keer goed voor maar liefst € 70.000 – integraal aan projecten van het Streekfonds.

Streekfonds, Vives en Horeca West-Vlaanderen lanceren ‘Coeur Couvert’

De actie Coeur Couvert loopt van 1 maart tot en met 30 april 2017 in verschillende restaurants en horeca-zaken in West-Vlaanderen. Coeur Couvert is een initiatief van het Streekfonds in samenwerking met Hogeschool Vives en Horeca West-Vlaanderen waarbij de klanten in de deelnemende restaurants 1 euro extra per tafel of per rekening kunnen betalen ten voordele van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. Klik hier voor meer informatie.

30 projecten krijgen steun van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’

Het Streekfonds West-Vlaanderen selecteerde opnieuw 30 projecten die steun bieden aan maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen en daarvoor ook financiële steun krijgen via ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. In totaal werd er € 110.000 aan financiële steun toegewezen. De voorbije 10 jaar kregen meer dan 300 projecten al meer dan € 1.200.000 aan financiële steun dankzij de vele schenkers en initiatiefnemers van solidariteitsacties voor ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. . Klik hier voor meer informatie.

Muzikanten steunen De Muziekbank tijdens Music For Life

Tijdens de voorbije editie van Music For Life waren er verschillende initiatieven van muzikanten ten voordele van onze Muziekbank. Van cosy concertjes in jeugdhuizen en hier en daar een verloren schuur tot een heus Metal For Life-concert in 4AD in Dikmsuide. In totaal werd er zo meer dan € 5.000 ingezameld ten voordele van de Muziekbank, met dank aan o.a. Woodhead, Rosemary Blue, Little Nemo, Fields of Troy, Off The Cross en Spoil Engine.

Ga naar de bovenkant