Prijs Paul Breyne2020-10-23T11:30:02+02:00

Prijs Paul Breyne

Eregouverneur Paul Breyne was één van de sleutelfiguren bij de oprichting van het Streekfonds West-Vlaanderen. En als peter van de actie Een Hart voor West-Vlaanderen zet hij zich nog steeds in voor kinderen en/of jongeren die maatschappelijk kwetsbaar zijn.

Uit waardering voor zijn bijzonder engagement en naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Een Hart voor West-Vlaanderenheeft het Streekfonds de Prijs Paul Breyne in het leven geroepen.

Deze bijzondere prijs wordt uitgereikt bij de voorstelling van de projecten van Een Hart voor West-Vlaanderenaan een organisatie of vereniging die zich metéén of meer vrijwilligers inzet voor maatschappelijk kwetsbare groepen in West-Vlaanderen.

De prijs betekent voor de laureaat een extra financiële ondersteuning van 2.500 euro voor het project.

De allereerste Prijs Paul Breyne werd in 2016 uitgereikt aan Vzw Sint-Michiel Agape uit Kortrijk voor het project ‘Porta Aperta’. De tweede Prijs Paul Breyne ging naar Huizen van Vrede vzw in Brugge. Beide organisaties werden door de jury gelauwerd voor hun “zeer geëngageerde en integrale visie ten aanzien van zowel de doelgroep als de vrijwilligerswerking die getuigt van een brede maatschappelijke visie en een sterke vorm van solidariteit die navolging tot voorbeeld kan dienen”.

Ga naar de bovenkant