Fonds Yes You Can2020-10-23T11:07:12+02:00

Fonds Yes You Can

Via het Fonds ‘Yes You Can’ zamelen Yvan Vindevogel en Catherine Debal van Hotel Damier in Kortrijk zelf, via derden of door het organiseren van fondsenwervingsacties middelen in voor mensen in kansarmoede.

Ze mikken hierbij vooral op organisaties of initiatieven die mensen de kans geven om er zelf weer bovenop te geraken. ‘Yes You Can’ staat voor empowerment, voor verantwoordelijkheid krijgen én die ook opnemen. Daarom mikt het fonds vooral op de ondersteuning van sociale tewerkstellingsinitiatieven en andere trajecten voor mensen die uit het reguliere (arbeids)circuit vallen en/of in armoede terechtkomen.

Het Streekfonds geeft het Fonds ‘Yes You Can’ mee vorm en ondersteunt de initiatiefnemers bij de selectie en bij de administratieve en financiële opvolging van de gesteunde projecten. De focus van het fonds ligt in de eerste plaats op West-Vlaamse projecten en organisaties, maar ook projecten buiten West-Vlaanderen kunnen voor financiële steun in aanmerking komen. Derden die het Fonds ‘Yes You Can’ financieel willen steunen kunnen dit via het Streekfonds en krijgen daarvoor (binnen de wettelijke voorwaarden) een fiscaal attest.

Volgende organisaties konden al rekenen op financiële steun via het Fonds ‘Yes You Can’:

Huize Ten Dries vzw, KULAK Sociaal fondsCentrum voor Deeltijds Onderwijs (CDO) Kortrijk, Oikonde Kortrijk, SAM – Lions Mercurius Studentenfonds, TEJO Kortrijk

Ga naar de bovenkant