Voorverkoop fotoboek Dwaallicht ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen

Home/Hart voor West-Vlaanderen/Voorverkoop fotoboek Dwaallicht ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen

Binnenkort verschijnt het uniek en eigenzinnig fotoboek ‘Dwaallicht’ van de Kortrijkse fotograaf en storyteller Leander Depypere. Aan de hand van een bijzondere reeks  foto’s met ludieke bijschriften, hekelt de auteur de teloorgang van het landschap in eigen streek en de soms nefaste gevolgen van onze drang naar welvaart en groei. De opbrengst van het boek gaat naar ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’, een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ter ondersteuning  van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

De afgelopen jaren fotografeerde Leander Depypere bijna dagelijks in eigen streek. Tijdens zijn vele wandel- en fietstochten ging hij met zijn fototoestel op zoek naar de ziel van het landschap dat door onze niet aflatende drang naar vooruitgang  kopje onder dreigt te gaan. Dagelijks postte hij op soiale media het beeld van de dag vergezeld van een ludiek bijschrift.

De unieke combinatie van woord en beeld bleek aan te slaan en algauw ontstond  een trouwe schare volgers. Voor sommigen bleek het bekijken van de posts zelfs een dagelijks ritueel te zijn. “Als een soort online scheurkalender waarvan de blaadjes na een vluchtige blik steevast oplosten in het digitale universum”, aldus de fotograaf.

Op vraag van het Streekfonds West-Vlaanderen heeft Leander nu een selectie van zijn werk gebundeld in een boek ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen. Volgens de fotograaf een unieke kans om zijn beeldverhaal in een tastbare vorm naar buiten te brengen en een  aantal beelden te onttrekken aan de digitale maalstroom. En bovendien een leuke manier om een steentje bij te dragen aan de vele bewonderenswaardige projecten ter ondersteuning van kansarme kinderen en jongeren in West-Vlaanderen.

Het boek ‘Dwaallicht’ zal binnenkort in beperkte oplage beschikbaar zijn in Boekenhuis Theoria in Kortrijk, maar je kan nu al een exemplaar reserveren op de website van het Streekfonds West-Vlaanderen (www.streekfonds.be) of op de website van de fotograaf (www.ogenbliksem.com/dwaallicht).

Project ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen en met de steun en medewerking van Streekfonds West-Vlaanderen, Koning Boudewijnstichting en Boekenhuis Theoria.

(witruimte)

(witruimte)

Ik reserveer mijn exemplaar van het Fotoboek Dwaallicht
2021-08-30T10:30:04+02:00
Ga naar de bovenkant