Filmfonds De Nieuwe Stad Oostende2018-02-20T14:46:25+01:00

Filmfonds De Nieuwe Stad – kortfilm over solidariteit

Organisatie: Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen en kleinVerhaal Oostende

De bewoners van de wijk De Nieuwe Stad in Oostende werken met veel enthousiasme aan een kortfilm over solidariteit. Ze worden daarbij op alle vlakken professioneel bijgestaan. Nicolas Daenens en An De Gruyter tekenen respectievelijk voor regie en scenario.

De Nieuwe Stad is een sociale hoogbouwwijk aan de rand van Oostende waar ongeveer 1.300 mensen in 750 appartementen wonen. Hoewel de stad ooit nieuw was, zijn de verschraalde gebouwen al jaren aan renovatie toe en leven de bewoners vaak in anonimiteit en isolatie en onder druk van armoede en een toenemende diversiteit.

De film vertelt een fictief verhaal over wat solidariteit kan betekenen en ambieert bioscoopkwaliteit. Het verhaal is op het lijf van de wijkbewoners geschreven: warm maar zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar altijd hoopvol.

Dit is een actie met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting voor Filmfonds De Nieuwe Stad geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag (fiscaal attest).
Gelieve bij de betaling deze referentie correct te vermelden: ‘C1850100 – STREEKFONDS FILMFONDS DE NIEUWE STAD’. Mits deze vermelding wordt uw gift rechtstreeks toegewezen.

Klik hier om online een gift over te maken.

Voor meer informatie verwijzen we u naar www.samenlevingsopbouwwvl.be

Ga naar de bovenkant