MyMachine2018-02-20T14:46:26+00:00

MyMachine

MyMachine is een uniek project voor kleine én grote kinderen die een eigen ‘droommachine’ willen maken. Kinderen uit het basisonderwijs bedenken een ‘machine’ (een IDEE) die dan verder wordt uitgewerkt door hogeschoolstudenten (een ONTWERP) om tenslotte te worden gerealiseerd door leerlingen uit het technisch onderwijs (een MACHINE).

Gedurende het hele traject kunnen kinderen en studenten een beroep doen op de expertise en ondersteuning van diverse bedrijven en organisaties om zo de knapste (of mafste) machines te realiseren.  Via MyMachine stimuleren we kinderen en jongeren om zelf creatief en ondernemend te zijn en zo hun eigen dromen waar te maken.

Small dreams, big ideas

MyMachine werd in 2008 in de Regio Kortrijk gelanceerd door het Streekfonds West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Howest – de Hogeschool West-Vlaanderen. Na een eerste pilootfase breidde het project uit over de hele provincie West-Vlaanderen en later over heel Vlaanderen.

In 2012 werd met het MyMachine Noord-Zuid-project een nieuwe stap gezet waarbij kinderen uit West-Vlaanderen samenwerkten met hun leeftijdsgenoten uit het (arme) Zuiden om droommachines te bedenken en te realiseren. Het Streekfonds en MyMachine werkten hiervoor samen met de West Coast Community Foundation in Malmesbury (Zuid-Afrika) en het Global Fund for Community Foundations.

MyMachine werd in 2009 door de Verenigde Naties bekroond met de World Summit Award 2009 en uitgeroepen tot ‘worldwide example to promote creativity in education’. MyMachine won ook de prestigeuze Design Management Europe Award 2009 en de Nyrstar Foundation Award 2013 voor het Noord-Zuid-project.

MyMachine is buiten Vlaanderen ondertussen ook actief in Frankrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije, Verenigde Staten, Wallonië en Zuid-Afrika.

S E C R E T A R I A A T    S T R E E K F O N D S    W E S T – V L A A N D E R E N

Contactgegevens