Streekfonds en Koning Boudewijnstichting organiseren Goed Geven

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Streekfonds en Koning Boudewijnstichting organiseren Goed Geven

Op 9 oktober verzamelden heel wat ondernemers, notarissen, private bankers en andere intermediairen voor uitleg bij hoe je als geëngageerde ondernemer aan lokale filantropie kan doen.

In West-Vlaanderen zijn er op dit ogenblik al heel wat ondernemers die zich lokaal engageren voor goede doelen en warme organisaties. Dat benadrukten ook Jos Claeys, voorzitter van het Streekfonds West-Vlaanderen en gouverneur Carl Decaluwé in hun openingswoord afgelopen woensdag. Niettemin blijft er ook in onze provincie met problematieken als toenemende dak- en thuisloosheid, mentaal welzijn, hoge zelfmoordcijfers, steeds meer onbetaalde schoolfacturen of jongeren die onvoldoende studiekansen krijgen, nog voldoende werk op de plank liggen.

Daarom namen het Centrum voor Filantropie van de Koning Boudewijnstichting en het Streekfonds West-Vlaanderen op 9 oktober het initiatief om extra informatie te verschaffen bij welke instrumenten er zoal bestaan om aan lokale filantropie te doen. Tools als het oprichten van een Fonds op naam, een Fonds Vrienden Van of een eigen Bedrijfsfonds passeerden er onder meer de revue.

Geïnteresseerde ondernemers (onder wie onder meer Philippe D’heygere, Xavier Vanneste en mensen van Top Motors), maar ook notarissen, vermogenbeheerders en private bankers luisterden heel aandachtig naar de uiteenzettingen van Jan Despiegelaere (coördinator van het Streekfonds West-Vlaanderen), Nicolas Bastenie en Lotje De Ridder (Centrum voor Filantropie) en Gerrit Rauws (directeur bij de Koning Boudewijnstichting).

Op een netwerkreceptie nadien toonden alvast heel wat van de aanwezigen zich geïnteresseerd om hun inspanningen op vlak van lokale filantropie verder aan te zwengelen.

Jan Despiegelaere blikt dan ook tevreden terug op de avond.

“Het was voor ons de perfecte gelegenheid om voor een uitgelezen publiek stil te staan bij de verschillende manieren waarop zij hun maatschappelijk engagement kunnen optimaliseren.

Maar ook naar wie er die avond niet kon bij zijn, reiken we graag de hand om bij een kop koffie meer uitleg te verschaffen.”

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.