Rotaryclub Menen Community Account2020-10-23T11:37:51+02:00

Community Account Rotaryclub Menen

Om kleinschalige, kortlopende sociaal-culturele projecten een duwtje in de rug te geven, werd de Community Account ontwikkeld. Deze tool van het Streekfonds West-Vlaanderen moet toelaten dat initiatiefnemers sneller de nodige financiële steun kunnen werven voor hun project.

Voor elk goedgekeurd project voorziet Rotaryclub Menen bij de opstart al 50% van de gevraagde steun. Voorwaarde is wel dat de indieners zelf ook de nodige inspanningen leveren om via de Community Account de andere helft van de middelen voor de financiering van hun project in te zamelen.

Via dit principe van ‘match-funding’ of – in gewonemensentaal – ‘een euro voor een een euro’ fungeert de Community Account als een belangrijke hefboom om enerzijds de nodige financiële steun te werven en anderzijds om meer betrokkenheid van de lokale bevolking bij het project te creëren. De sociaal-culturele (deel-) projecten zijn bij voorkeur kortlopend en met een aantoonbare nood aan tastbare zaken.

Zowel particulieren als verenigingen of organisaties die (bij voorkeur) actief zijn in het werkingsgebied van Rotaryclub Menen (Ledegem, Menen, Moorslede, Wervik en Wevelgem) kunnen intekenen op deze projectoproep. De maximale financiële steun per project bedraagt 5000 euro. Dit is ook het maximum bedrag dat aan éénzelfde begunstigde in hetzelfde werkjaar kan worden toegewezen.

Ga naar de bovenkant