Op donderdag 9 juni werd op de campus van Vives Torhout het project “Maak sportieve dromen waar” gelanceerd. Het project focust op kinderen en jongeren in kwetsbare middens die sportief talent hebben, maar daar te weinig kunnen mee doen omdat ze niet over de juiste sociale omkadering beschikken.

Met de steun van Streekfonds West-Vlaanderen gaat Vives Torhout nu op zoek naar die jongeren met talent om ze vervolgens te ondersteunen in hun sportieve ontplooiing. Het kan hierbij gaan om verschillende vormen van ondersteuning: richting geven binnen het sportlandschap, financiële ondersteuning, fysieke en motorische begeleiding, logistieke ondersteuning, sportmedisch advies…Voor de detectie van de kinderen en jongeren met een sportief talent, wordt gerekend op de stedelijke of gemeentelijke brugfiguren. Na detectie worden de kinderen en jongeren toegeleid naar het aanbod van sportclubs of gemeentelijke sportdiensten.

Op die manier zullen dit najaar niet alleen in de stad Torhout, maar ook in de gemeente Bredene interessante trajecten uitgerold worden. Ook met vzw De Loods uit Loker loopt een interessante samenwerking.

Bent u benieuwd naar het volledige persbericht? Download het hier.

(witruimte)

2022-06-14T13:59:50+02:00
Ga naar de bovenkant